Natalia Rose: Regnbue om natten

2. september – 22. oktober 2023

Vi er på Himmerlands Kunstmuseum meget glade for at kunne præsentere udstillingen REGNBUE OM NATTEN med Natalia Rose.

Natalia Rose er en prisvindende international kunstner med base i Danmark, hvis malerier har været udstillet i bl.a. USA, England, Frankrig, Holland, Italien og Spanien. Hendes værker findes i private samlinger over hele verden.

Hendes værker udforsker sammenhængen mellem maleri, sprog og musik. Brugen af farver står centralt i hendes værker. Hun maler primært med akryl og ink på hør eller bomuldslærred.

Kurator Maia Dollerup giver Natalia Roses billeder følgende ord med på vejen:
Hvis Natalia Roses udstilling var en film, ville ingen være i tvivl om, hvem der spillede hovedrollen. Det gør farverne. Natalia Roses værker er som en Regnbue om natten. Farverne fascinerer. De tiltrækker publikum og dominerer værket. Ved første øjekast fremstår værkerne i kraft af deres dekorative styrke, som skabte til udsmykning. De er elementært smukke og fanger øjet som et kostbart gobelin. Men det er kun ved første øjekast. Bag værkernes farveeffekt gemmer sig en seriøs og alt andet end overfladisk kunstner. Det demonstrerer denne soloudstilling med al ønskelig tydelighed. Værkerne bevæger sig bestandigt langs en fin linje mellem virkelighed og abstraktion. Farvekonturer opløses, farvelinjer flimrer. Fisk, blade og en vase reflekteret som en farveplet. Ved hjælp af denne linje flettes fortid, nutid og fremtid sammen. Den historiebevidste iagttager vil her få øje på referencer til avantgarde og moderne kunst fra begyndelsen af det 20. århundrede. Her ses kunstnerens refleksioner over livet og igen med farverne i en hovedrolle. Rød og blå – krig og fred. Kunstneren sætter sin lid til en billedtradition, der går langt tilbage, og lader den passere gennem sig selv. Det gør hun først og fremmest ved hjælp af farver. Både som udtryksmiddel og som instrument for sin teknik. Og det sker i den reneste form. Værket klinger af poesi og matematisk struktur.  Og hele udstillingen er en ode til farven, en ode til glæden. For i sidste ende er vores verden smuk og fuld af farver.