Se i mørke

20. januar – 7. april 2024 | Fernisering d. 20. januar kl. 13.00-15.00

Udstillingen “Se i mørke” er en gruppeudstilling, hvor 12 af landets kunstnere sammen fortolker mørket, og det lys vi finder i mørket.

Udstillere:
Frodo Mikkelsen
Jon Stahn
Ulrik Weck
Paul Brainard ( US )
Henrik Kramer Westergaard
Christian Harbsmeier Brøgger
Jonas Pihl
Fie Norsker
Ulrike Theusner (Germany)
Iris Bendt Hedal
Anne Sofie Sandal
Christina Hamre

Hvad ser du i mørket?
Lad dig ikke forblænde af ideen om alt det, der er åbenlyst. Nogle kunstnere arbejder bedst, når solen er gået ned. De tror på, at det er når tingene ser allermest sort ud, at vi får øje på lyset, og 20. januar åbner udstillingen ´Se i Mørke´ på Himmerlands Kunstmuseum, som en hyldest til alt det, der er meget mere end blot til lyst.

Du ser det måske ikke med det samme, men der er altid flere nuancer af sort. Og i sort. Når du træder ind på museet, er det januar udenfor. Det er koldt og vådt og mørkt. Måske er naboens julelys forlængst pillet ned, men for et øjeblik siden var det solhverv.

Du er allerede på vej mod lysere tider, når du træder ind i udstillingens mørke. Gå på opdagelse. Vær modig og nysgerrig. Sanserne er skærpet, når mørket falder på, og det viser sig ofte, at alt det, du forestiller dig, er noget andet, når du nærmer dig.

Verden er vilter, men det er altid lige der, hvor alting ser sortest ud, at vi får øje på sprækkerne af lys. Mørke skyer hænger tungt på himlen, men solen bryder frem igen, den truende trold i skoven var et træ i lyset af en ny dag og krigene og kriserne; de blev det udviklingspotentiale, vi forandrede verden på.

Der er altid en vej. Altid – også selvom du skal gennem mørket for at få øje på den.